As verspreiden: de regels en mogelijkheden

Terwijl je ervoor kunt kiezen om gecremeerde resten te verspreiden zoals je wilt, zijn er een paar traditionele manieren die je kunnen aanspreken of inspireren.

As verspreiden of verstrooien
Het verspreiden van as is waar de meeste mensen aan denken als ze denken aan verstrooiing: de as in de wind gooien. As verspreiden kan op vrijwel elke locatie.

Als u overweegt om as te verstrooien of te verspreiden, moet u zich ervan bewust zijn dat gecremeerde resten veel zwaarder zijn dan wat de meeste mensen als as beschouwen. Dit betekent dat, terwijl sommige van de overblijfselen in de lucht kunnen wegzweven, sommige van de overblijfselen eenvoudig op de grond vallen. Omdat sommige van de overblijfselen in de lucht zullen komen, is het een goed idee om eventuele gasten tegen de wind in te laten staan, zodat ze niet per ongeluk in het as kunnen komen.

Bij een verstrooiing kan één persoon verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van de as, of iedereen die aanwezig is, kan een deel van de as hebben die ze verspreiden.

Asgraven
Wanneer as wordt begraven wordt een kleine greppel (een lang, smal gat) in de grond gegraven en wordt het as in het gat geplaatst. De greppel kan dan worden bedekt met aarde. Je kunt de gecremeerde resten ook in een biologisch afbreekbare urn plaatsen en de urn in de greppel plaatsen. Als je wilt, kun je de plaats markeren met natuurlijke elementen (zoals aanplantingen of speciale stenen), een klein beeldje of andere objecten.

Sleufgraven kan ook op een strand plaatsvinden. Je kunt een ondiepe greppel in het zand graven in de buurt van de rand van het water en de geul vullen met de gecremeerde resten. Je kunt de as onbedekt achterlaten in de greppel, of je kunt ze bedekken met zand. Als het tij binnenkomt, zal de as in zee worden geveegd. Als u over asgrasgraven op het strand denkt, wilt u misschien het getijdenschema controleren om er zeker van te zijn dat u op het strand bent wanneer het tij binnenkomt. (Als het tij uitgaat, zal het water niet komen om de geul te bereiken.)

As harken
As harken is het proces waarbij as in een tuin of in de grond wordt verspreid en vervolgens een hark (zoals een tuinhark) wordt gebruikt om de gecremeerde resten in de aarde op te nemen. Harken kan in een tuin bij u thuis, op een zinvolle plek of op een zinvol stuk land, of op een andere locatie.

Bij het harken kan één persoon verantwoordelijk zijn voor het rooien van de as, of kan iedereen die aanwezig is om de beurt de as in de aarde harken.

Als je eraan denkt om as op een openbare plaats te laten rijzen, bijvoorbeeld in een park, moet je ervoor zorgen dat je het wettelijke recht hebt om dat op die plek te doen.

Verspreiding over water
As kan op verschillende manieren over water worden verspreid. Je kunt as over een rivier, een meer, een vijver of de oceaan verspreiden. Als je de as over een grote hoeveelheid water verspreidt, wil je misschien een boot meenemen op het water en de as van de boot strooien. Als u geen boot bezit of toegang hebt tot een boot, zijn er veel bedrijven die u een boot kunnen huren of de as namens u over het water kunnen verspreiden.

Als je erover nadenkt om de as te verspreiden over water, wees je bewust van de richting van de wind; zorg ervoor dat je uit de wind staat.

Je kunt as ook over water verspreiden met een in water oplosbare “verstrooiende urn”. Met een in water oplosbare verstrooiende urn worden de gecremeerde resten in de urn geplaatst en vervolgens wordt de urn in het water gelegd, waar het zal oplossen, waarbij de as in het water achterblijft.

Leave a Comment